Ontdek Het Groene Inspiratie Plein


Wees 14 oktober onderdeel van Groene Inspiratie Plein en presenteer uw duurzame innovaties aan de Noordelijke horecabranche. Bereik horecaondernemers die op zoek zijn naar groene oplossingen en netwerk met gelijkgestemde professionals.

Aanmelden voor een stand!

Het Groene Inspiratie Plein biedt horecaondernemers de unieke kans om te netwerken en geïnspireerd te raken door de nieuwste duurzame oplossingen. Diverse standhouders presenteren hier hun innovatieve producten en diensten die direct bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Als standhouder heeft u de unieke kans om direct in contact te komen met horecaprofessionals die op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun bedrijven. Het Groene Inspiratie Plein is de centrale ontmoetingsplaats van de beurs, waardoor elke bezoeker ermee in aanraking komt. 

Tijdens het evenement worden er erkenningen uitgereikt en presentaties gegeven om de horecasector nog aantrekkelijker en efficiënter te maken. Het plein fungeert als entree en uitgang van de beurs, waardoor elke bezoeker ermee in aanraking komt. Heeft u vragen? Neem dan contact op.

Deelnemen als duurzaamheidsexpert

Het Groene Inspiratie Plein is dé plek op de Horeca Xperience Groningen voor horecaondernemers die inspiratie, informatie en netwerk mogelijkheden zoeken. Presenteer uw onderneming als expert op één van de acht duurzame pijlers en overtuig horecaondernemers van jouw innovatieve oplossingen. Mis deze unieke kans niet om jezelf te profileren en direct in contact te komen met professionals die streven naar een duurzamere toekomst. Meld u aan voor een stand.

Voordelen van standhouders

 • Toon je expertise en laat zien dat uw organisatie en producten of diensten kwalitatief het beste van het beste zijn
 • Bereik je doelgroep en overtuig ondernemers van uw oplossingen.
 • Unieke, centrale locatie - Direct bij de entree en ook als uitgang!
 • Verbind uw bedrijf aan het digitale platform van Het Groene Inspiratie Plein en het Groen Genieten Plus programma.
 • Maak deel uit van een netwerk van toonaangevende bedrijven en experts in duurzaamheid.

"Op het Groene Inspiratie Plein inspireren we bezoekers maken ze op een toegankelijke en plezierige manier kennis met duurzame oplossingen. Samen met u presenteren we groener ondernemen als iets noodzakelijks én haalbaars, zelfs met minimale inspanning en financiering." - Marco Agema, medeoprichter

Uw specialisme binnen De Acht Duurzame Pijlers

Onderstaande pijlers vormen de kern van het Groene Inspiratie Plein en zijn essentieel voor de selectie en presentatie van de standhouders. Als standhouder bent u namelijk expert binnen één of meerdere van deze Acht Duurzame Pijlers. Op basis hiervan presenteert u praktische en vernieuwende oplossingen voor duurzaamheid in de horeca, wat zorgt voor een gevarieerd en inspirerend aanbod voor de bezoekers.

01

Energie
Optimaliseer uw energiegebruik en maak uw bedrijf toekomstbestendig.

02

Communicatie & Organisatie
Onderscheid uw bedrijf met een sterke focus op duurzaamheid.

03

Productstroom
Streef naar een circulaire aanpak en minimaliseer de milieueffecten

04

Partner & Leveranciers
Versterk uw positie met duurzame samenwerkingen.

05

Personeelsbeleid
Implementeer een inclusief en veilig beleid met maatwerkondersteuning.

06

Consumentgerichtheid
Bedien uw klanten duurzaam en met een positieve impact.

07

Duurzame Initiatieven
Vind een balans tussen mens en natuur voor maatschappelijke impact.

08

Gebouw
Creëer duurzame en gastvrije ruimtes voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Uw duurzame oplossingen presenteren? Meld u aan voor een stand!

Hoe worden de experts geselecteerd?

Voor het Groene Inspiratie Plein worden zorgvuldig de meest geschikte organisaties geselecteerd, met een focus op duurzaamheidsexperts die sterk verbonden zijn met de horeca. De selectiecriteria zijn onder andere:

 • Duurzame Visie en Missie in de Horeca Context
 • Synergie en Samenwerking op het Groene Inspiratie Plein
 • Transparantie, Praktijkervaring en Bewijslast in Horeca Gerichte Duurzaamheid
 • Innovatieve Oplossingen en Toekomstgerichtheid in de Horeca
 • Gericht op het Horeca Sentiment

Praktische zaken

De Martinikerk, het oudste en meest historische gebouw van Groningen-stad, biedt een unieke en inspirerende setting voor het Groene Inspiratie Plein. De ambiance van de kerk, gecombineerd met het thema duurzaamheid, zal een blijvende indruk maken op de bezoekers. We vragen standhouders om respect te tonen voor deze bijzondere locatie en rekening te houden met de historische waarde van het gebouw.

 • Locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3, 9712 JG Groningen
 • Datum: Maandag 14 oktober 2024, 15:00 – 22:00 uur
 • Standafmetingen: De stands zijn maximaal 3 meter breed en 2 meter diep. Dit biedt voldoende ruimte om uw duurzame oplossingen en producten op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier te presenteren.

Bij binnenkomst op het plein moet direct een overzichtelijke weergave te zien zijn van wat het Groene Inspiratie Plein te bieden heeft. De uitstraling moet de boodschap ondersteunen en voldoende stopkracht hebben om bezoekers nieuwsgierig te maken. De standhouders worden strategisch verdeeld om een goede doorloop te waarborgen en opstoppingen te voorkomen.

Standhouders moeten de juiste uitstraling en materialen gebruiken die passen bij de boodschap van duurzaamheid. Elke standhouder moet duidelijk communiceren welke duurzame pijler zij vertegenwoordigen. Het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen wordt aangemoedigd om de boodschap van duurzaamheid te versterken.

Gebruik promotieteams, gidsen of gadgets om de aandacht van bezoekers vast te houden en hen aan te moedigen terug te komen naar het plein. Creatieve en interactieve elementen kunnen helpen om de boodschap beter over te brengen en de bezoekerservaring te verrijken.

Naast het plein wordt een koppeling gemaakt met de Xperience Room, waar standhouders presentaties kunnen geven aan een select gezelschap. Deze presentaties bieden een diepere en meer interactieve ervaring, waardoor de boodschap van duurzaamheid verder wordt versterkt.

Tijd voor actie!

Aanmelden voor een stand of meer weten over Het Groene Inspiratie Plein? Neem gerust contact op! Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Direct contact opnemen