Merkstrateeg met een missie!

Ik neem je graag mee in mijn wereld als gedreven merkstrateeg met een missie, gedeeld via boeiende blogs en vlogs. Mijn visie is helder: ik wil ondernemend Nederland inspireren om duurzamer te ondernemen, zonder gedoe, gewoon door praktisch aan de slag te gaan. Bij Denken Doen Duurzaam draait alles om actie en tastbare resultaten, woorden alleen zijn niet genoeg.

Mijn missie is jou, de geïnteresseerde ondernemer, begeleiden in de wereld van Duurzaam Ondernemen. Ik geloof niet in eindeloze theoretische verhalen; ik houd de dynamiek gaande door voortdurend nieuwe inzichten toe te voegen. Want stilstand is achteruitgang, en er is nog zoveel te ontdekken en te doen.

Met mijn ervaring als deskundige begrijp ik als geen ander dat actie de sleutel is tot vooruitgang. Mijn aanpak is praktisch en resultaatgericht. Ingewikkelde processen laat ik links liggen; ik help je met een doordacht plan en concrete stappen op weg naar een duurzamere toekomst. Mijn programma’s belicht ik vanuit zes invalshoeken en diverse thema’s, zodat jij vol vertrouwen kunt handelen.

Ben jij klaar om je aan te sluiten bij mijn beweging en samen te streven naar een duurzamere toekomst voor ondernemend Nederland? Stap aan boord bij Denken Doen Duurzaam en laten we samen stap voor stap werken aan een betere wereld.

Ik begrijp niet alleen de duurzaamheidstrends en -uitdagingen, maar kan ook een strategisch plan ontwikkelen dat aansluit bij de specifieke visie, waarden en doelen van een onderneming. Dit plan, Impact Transitie Plan, helpt ondernemers om een duurzaamheidsstrategie te implementeren die echt bijdraagt aan positieve verandering.

Door duurzaamheid te integreren in de kernidentiteit van een merk, kan ik helpen bij het opbouwen van een sterke, samenhangende en aansprekende positionering. Dit maakt het merk niet alleen relevant voor de huidige markt, maar zorgt ook voor een duurzame aantrekkingskracht op stakeholders zoals klanten, partners en werknemers.

Ik kan de juiste boodschappen ontwikkelen en communicatiestrategieën creëren die de inzet voor duurzaamheid overbrengen aan stakeholders. Sterke betrokkenheid vergroot de impact en creëert een positief merkimago.

Naast het ontwerpen van een strategie, kan ik concrete stappen en initiatieven identificeren en begeleiden om duurzaamheid te integreren in de dagelijkse bedrijfspraktijk. Dit omvat aspecten als procesoptimalisatie, supply chain management en verantwoord gebruik van hulpbronnen.

Ik kan ondernemers helpen om kansen voor innovatie te identificeren die voortkomen uit duurzaamheidsuitdagingen. Dit kan leiden tot nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen die niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook aan concurrentievoordeel.

Als ervaren merkstrateeg kan ik meetbare doelstellingen vaststellen om de voortgang en impact van duurzaamheidsinspanningen te volgen. Dit geeft ondernemers inzicht in de prestaties en helpt bij het aanpassen van strategieën indien nodig.

Door als rolmodel (ik heb de transitie zelf al meerdere keren succesvol uitgevoerd) op te treden en inspirerend leiderschap te tonen, kan ik ondernemers aanmoedigen om hun eigen inzet voor duurzaamheid te vergroten. Dit creëert een positieve domino-effect in de bredere zakelijke gemeenschap.

Kortom, als merkstrateeg met een duidelijke missie gericht op duurzaam ondernemerschap kan ik niet alleen waardevolle strategische inzichten bieden, maar ook praktische begeleiding, inspiratie en de mogelijkheid om de duurzaamheidsdoelen van een onderneming te verwezenlijken in een snel veranderende en uitdagende wereld.

De programma's

Elk programma volgt een eigen tempo, maar ze delen één krachtige essentie: Duurzaam Ondernemen in 10 stappen, gestuurd door 6 invalshoeken en gericht op specifieke thema’s. Jouw doel is duidelijk: moeiteloos Duurzaam Ondernemen integreren voor maximaal succes.

Bekijk onze video voor een glimp van de programma’s en ontdek welke het beste bij jou past. Elk programma kan op zichzelf staan, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een allesomvattende ervaring. Het Coach-Traject bundelt zelfs elementen van de Master-Class en Hei-Sessie, aangevuld met persoonlijke begeleiding.

Kies uit flexibele tijdsduren: 1-8 uur of zelfs 12 maanden. Wat je ook kiest, één garantie: maximaal resultaat! Klaar om jouw bedrijf te transformeren? Laten we samen naar duurzaam succes streven.

Marco Agema’s Master Class

Heeft jouw organisatie een flinke boost nodig, een energieke boost of wil je even helemaal out of the box denken? Dan is mijn masterclass dé perfecte remedie!

Met mijn onuitputtelijke energie en mijn vijftig lentes jong, barst ik nog steeds van ambitie. Ik ben vastbesloten om mijn zeventien jaar aan opgedane kennis over Duurzaam Ondernemen te delen met anderen. En geloof me, ik garandeer je dat je zult begrijpen dat duurzaamheid ook echt iets oplevert!

Ontvang nieuwe inzichten, bruikbare tools en focus op duurzaam rendement door out-of-the-box te denken en actie te ondernemen. Sluit je aan bij interactieve sessies vol energie, uitdagende opdrachten en waardevolle thema’s om jouw merk duurzaam vooruit te helpen. & dat alles in pak en beet 60 tot 90 minuten!

Bekijk de Master Class

Marco Agema’s Hei-Sessie

Bent u op zoek naar een unieke ervaring om uw team te motiveren, te verbinden en te inspireren? Mijn sessies vinden plaats op een betoverende locatie nabij het adembenemende drieprovinciën-punt, waar Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Hier creëer ik een oase van creativiteit en focus, speciaal ontworpen om jouw team van 4 tot 6 personen te ondersteunen bij het ontwikkelen van frisse ambities voor jullie organisatie.

Tijdens deze sessies worden duurzame maaltijden en drankjes geserveerd, terwijl verschillende invalshoeken van Duurzaam Ondernemen worden behandeld:

“Wat = Duurzaam Ondernemen”
“Werk Duurzaam aan je Merk”,
“Focus je op een thema”,
“Ontwikkel je eigen Platform”,
“Kansen zien en valkuilen ontwijken”
“Implementeren van Duurzame Idealen”

Als presentator en coach ben ik nauw betrokken bij diverse projecten gericht op duurzaam ondernemerschap. Om deze projecten succesvol te begeleiden, is het van groot belang om de doelen, ambities en behoeften van ondernemers en hun teams goed te begrijpen. Met mijn jarenlange ervaring als impactondernemer sinds 2006, kan ik uw team ook begeleiden bij het implementeren van duurzame idealen in uw organisatie en het benadrukken van kansen en uitdagingen.

Voorafgaand aan de sessie voer ik een grondig onderzoek uit naar uw organisatie, en na afloop lever ik een goed onderbouwd rapport met aanbevelingen. Op die manier zorg ik ervoor dat uw team vol energie en klaar is om duurzaam ondernemerschap te implementeren.

Bekijk de Hei-sessies

Marco Agema’s Coach-Traject

Welkom bij een wereld van dynamische coaching! Ontdek de kracht van mijn enthousiaste aanpak, die jou en je team begeleidt naar de top van Duurzaam Ondernemen. Samen gaan we voor een positieve mindset die resulteert in actie.

Met mijn bewezen methoden en ervaring neem ik je mee op een reis vol inspiratie en groei. Mijn doel? Jou en je team klaarstomen voor een Duurzaam Ondernemen avontuur vol succes en impact.

Hoe beginnen we? Met een exclusieve strippenkaart van 10 uur plus een gratis 11e uur. Onze reis begint met een inspirerende sessie, een compacte mini-Master Class en een turbo-brainstorm (hei-sessie). We activeren je denken en zetten je klaar voor actie.

De volgende stappen zijn op maat gemaakt. Duik dieper in onderwerpen die je hart sneller doen kloppen. Kies uit een rijkdom aan duurzame invalshoeken en thema’s: van het creëren van je eigen platform tot het omarmen van de 17 Sustainable Development Goals.

Met mijn begeleiding ontwikkel je je eigen stijl van Duurzaam Ondernemen. We reiken je de tools aan om je pad te bewandelen met trots en vertrouwen. Samen versnellen we de praktische implementatie.

Wil je nog intensievere begeleiding? Ontdek mijn rol als procesbegeleider, actief gedurende 3 maanden met 4 wekelijkse uren. Samen tillen we duurzame doelen naar nieuwe hoogten.

Benieuwd naar Agema’s Coach-Traject? Maak direct een afspraak via de contactpagina. Ik sta klaar om je te informeren, inspireren en in beweging te zetten. Jouw Duurzaam Ondernemen succes begint hier!

Meer over het coach-traject

Duurzame basis

Een solide infrastructuur is onmisbaar voor Duurzaam Ondernemen, waarbij een doordachte aanpak en voortdurende focus op de juiste aspecten van groot belang zijn. Uiteindelijk draait het om effectieve uitvoering, maar het fundament begint met gedegen kennis over Duurzaam Ondernemen, waarbij je vaardigheden ontwikkelt om je merk constant positief te positioneren via een waardevol netwerk. Daarnaast omvat het maken van doelgerichte themakeuzes en het alert zijn op kansen en risico’s essentiële handvatten om jouw duurzame visie optimaal te laten floreren binnen je organisatie. Ik sta klaar om je te ondersteunen in het optimaal benutten van deze invalshoeken.

Invalshoeken

Het belang van het focussen op een duurzaam thema binnen je organisatie kan niet genoeg benadrukt worden. Deze benadering vormt een cruciale pijler voor succesvol ondernemerschap. Het biedt herkenbaarheid voor je stakeholders en geeft jezelf een gevoel van richting en specialisatie. Wanneer je besluit om duurzamer te gaan ondernemen, ontvouwen zich talloze duurzame thema’s waarin je je als ondernemer kunt verdiepen. Deze thema’s stellen je in staat om je te onderscheiden van je concurrenten en jouw expertise op waardevolle wijze te laten zien.

Selectie thema’s van A t/m Z
Bij het selecteren van de juiste thema’s hanteer ik een unieke aanpak op mijn YouTube-kanaal, waarbij elke letter van het alfabet correspondeert met een duurzaam thema. Dit alfabet van Duurzaam Ondernemen biedt een gevarieerde reeks aan mogelijkheden die je als ondernemer kunt aanpassen aan jouw visie en waarden, om uiteindelijk de perfecte chemie te creëren. Sommige letters zullen worden gedubbeld, maar dat geeft alleen maar extra opties!

Excuses versus Kansen

De overgang van traditioneel ondernemen naar Duurzaam Ondernemen brengt als ondernemer een scala aan uitdagingen en mogelijkheden met zich mee. In deze transitie liggen zowel obstakels als kansen verscholen. Maar hoe vind je de beste weg voor jouw situatie? Eenvoudigweg door in actie te komen!

Indien je echter aarzelt of neigt naar het bedenken van excuses om niet aan duurzaam ondernemerschap te beginnen, heb ik een reeks van 10 video’s ontwikkeld. In deze video’s worden de meest voorkomende argumenten behandeld die als uitweg worden gebruikt. Deze video’s kunnen jou inspireren om juist in kansen te denken.