Werk duurzaam aan je merk

Als ondernemer is het essentieel om elke dag duurzaam aan je merk te werken. De snelle veranderingen in de markt, het land en de wereld vereisen gerichte actie om je onderneming klaar te maken voor vandaag en de toekomst.

Ik geloof dat we geen keuze hebben, maar wel de regie kunnen nemen. Dus de vraag is: Heb jij de regie in handen of laat je die over aan anderen? Met “anderen” bedoel ik stakeholders zoals medewerkers, consumenten, producenten, leveranciers, onderwijs, overheden en de media. Laat je hen beslissen of neem je zelf de leiding?

Voor mij betekent het nemen van de regie hetzelfde als duurzaam werken aan je merk. Sinds 2006 heb ik de regie genomen en nooit meer losgelaten. Eerst als horecaondernemer en nu als merkstrateeg in verschillende rollen zoals spreker, inspirator en coach, om bewuster te ondernemen, oftewel Duurzaam Ondernemen. Ik vertaal mijn expertise in diverse programma’s aan waarin ik ondernemers de juiste vaardigheden bijbrengen op bewust ondernemerschap en  verantwoordelijk productlevel. Vaardigheden die je keer op keer kunt toepassen, als het fundament van je duurzaam gebouwde onderneming. Met deze vaardigheden kun je zeggen dat je elke dag bewust onderneemt!

Maar wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is voor elke ondernemer belangrijk, omdat het helpt om toekomstbestendig te zijn. Je wilt over 10 jaar of langer nog steeds succesvol zijn, maar draag je ondertussen bij aan verbeteren van de samenleving, het hanteren van eerlijke prijzen of aan natuurbehoud? Hiermee kun je zowel zelf profiteren als ook anderen, de natuur en aarde.

Duurzaam ondernemen met een positieve impact

Duurzaam ondernemen met een positieve impact betekent dat je je onderneming toekomstbestendig ontwerpt door bewuste keuzes te maken voor jezelf, je bedrijf en de bredere samenleving. Het gaat verder dan alleen winst maken; het gaat ook om transparant zijn over en verantwoordelijkheid nemen voor negatieve invloeden, en bijdragen aan vooruitgang op het gebied van mens, planeet en winst.

Als merkstrateeg geloof ik sterk dat het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden essentieel is om je verscherpte missie en visie om te zetten in de juiste resultaten en rendement. Duurzaam ondernemen vraagt om diepgang, en mijn programma’s helpen je deze vaardigheden snel onder de knie te krijgen, zodat jouw onderneming en haar producten en diensten klaar zijn voor de toekomst.

Hier zijn enkele positieve ontwikkelingen die je als ondernemer zult ervaren wanneer je deelneemt aan mijn programma’s:

 1. Verdieping van kennis: Je krijgt een dieper inzicht in duurzaam ondernemen en leert hoe je dit in de praktijk kunt brengen.
 2. Impactvolle strategieën: Je leert effectieve strategieën en benaderingen om een positieve impact te creëren in alle aspecten van je onderneming.
 3. Stakeholderbetrokkenheid: Je leert hoe je belanghebbenden kunt betrekken en samenwerking kunt bevorderen voor gezamenlijke positieve verandering.
 4. Duurzame merkopbouw: Je ontwikkelt een sterke en authentieke merkidentiteit die jouw duurzame waarden en doelen weerspiegelt.
 5. Innovatie en groeikansen: Je ontdekt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie door duurzaamheid centraal te stellen in je bedrijfsstrategie.

Kortom, mijn programma’s helpen jou als ondernemer om duurzaamheid op een dieper niveau te begrijpen en toe te passen, zodat je bedrijf klaar is om te floreren in de toekomst.

Programma's

Invalshoeken die worden behandeld

 • Wat is Duurzaam Ondernemen?
 • Werk Duurzaam aan je Merk!
 • Kies een thema!
 • Ontwikkel je eigen Platform!
 • Kansen zien en valkuilen ontwijken
 • Implementeren van je Duurzame Idealen!

Meer informatie?

Bekijk mijn programmagids

Sparren?

Wil je graag ondersteuning van Marco Agema om duurzaam ondernemen aan te wakkeren of de uitgedachte Duurzame Idealen op de werkvloer te implementeren? Neem dan contact met ons op! Plan gratis en snel een 1-op-1 sparsessie met Marco in. Samen kunnen we je vragen bespreken en verkennen hoe we een programma kunnen opzetten.

Naar contact