Welkom bij Groen Genieten Plus


Groen Genieten Plus, de next step in duurzaamheid voor de horecaondernemer! Het gaan begrijpen dat duurzaamheid verder gaat dan voldoen aan wet- en regelgeving; In onze beleving gaat het ook om het creëren van waarde, gastvrijheid, en het leveren van echte positieve impact. Onze programma’s gaan verder dan andere duurzaamheidskeurmerken, met maatwerk en ondersteuning voor jouw bedrijf. 

Bij Groen Genieten Plus geloven we dat een duurzame horecaonderneming niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je winstgevendheid en reputatie. Kies uit onze programma’s, zoals het opstellen van een Duurzame Agenda en het bijwonen van onze DOK-sessies, om jouw horecabedrijf naar een hoger niveau te tillen en het Groen Genieten Plus Label te verdienen (brons, zilver of goud). We begeleiden jou bij elke stap en zorgen ervoor dat jouw reis naar duurzaamheid succesvol en lonend is. Als je klaar bent om je horecabedrijf te transformeren, neem contact met ons op om te ontdekken hoe Groen Genieten Plus jou kan helpen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op jouw onderneming, de gemeenschap en de planeet. 

Marco Agema

Als merkstrateeg en ondernemersadviseur ben ik de schakel naar succesvol merkbeheer en duurzaam ondernemen. Ik help je bij het creëren van een krachtige merkstrategie en het naadloos opnemen van duurzaamheid in je bedrijfsvoering. Samen zetten we stappen naar een succesvolle, toekomstbestendige onderneming en behalen we duurzaam succes met inzicht in gedragsverandering.

Het Groen Genieten-label

Het Groen Genieten-label wordt uitgereikt aan horecaondernemers die duurzame stappen zetten. Hiermee krijgt u een gratis promotiepakket om te laten zien dat uw bedrijf duurzaam is. Wij bieden ook publicitaire aandacht, zodat uw gasten weten dat ze een groene keuze maken.

De voorwaarden voor het Groen Genieten-label zijn gebaseerd op de Erkende Maatregelen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Niet alle voorwaarden zijn van toepassing op uw onderneming. Als u meer wilt doen, zoals het aanbieden van lokale en vegetarische opties, kunt u het Groen Genieten+ label verdienen. Bekijk hier folder van Groen Genieten.

Enkele voorbeelden van duurzaamheidsmaatregelen zijn:

 • Energieregistratie- en -bewakingssysteem
 • Isolatie van de gebouwschil
 • Efficiënte ventilatie
 • Slimme verwarmingssystemen
 • Energiezuinige warmteopwekking
 • Efficiënt koelen
 • Duurzame verlichting
 • Energiezuinige liften
 • Duurzame elektrische motoren
 • Efficiënte terrasverwarming (indien van toepassing)
 • Groene inkoop van elektriciteit en gas

Programma's

Welkom bij ‘Duurzame Agenda,’ het individuele programma aangeboden door Groen Genieten Plus. Dit programma is speciaal ontworpen voor horecaondernemers die op zoek zijn naar een gedetailleerde en gepersonaliseerde route naar duurzaam ondernemerschap. Hier is wat je kunt verwachten van dit programma:

 1. Uitgebreid Intakegesprek: We beginnen met een diepgaand intakegesprek waarin we je huidige situatie, doelen, en uitdagingen bespreken. Dit helpt ons een op maat gemaakt plan te ontwikkelen.
 2. Strategische Planning: Samen met jou werken we aan het opstellen van een Duurzame Agenda voor jouw onderneming. Deze agenda is een strategisch plan dat je zal begeleiden naar duurzaam zakelijk succes.
 3. Individuele Begeleiding: Gedurende het programma krijg je persoonlijke begeleiding en advies van onze experts, Marco Agema en Marten Imelman. Ze zullen je ondersteunen bij het implementeren van duurzame praktijken en het nemen van strategische stappen.
 4. Doelgerichte Acties: We helpen je bij het identificeren van specifieke maatregelen en acties die je onderneming duurzamer maken. Dit omvat mogelijkheden om Groen Genieten Plus te behalen, en zelfs verder te gaan in je duurzaamheidsreis.
 5. Duurzaam Succes: Ons doel is om jouw onderneming toekomstbestendig te maken en een positieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij. Jouw Duurzame Agenda zal je leiden op deze weg.

Prijs: €750,– voor het volledige individuele programma

Welkom bij het Duurzaam Ondernemers Kooksessie (DOK), een exclusief programma aangeboden door Groen Genieten Plus. DOK is ontworpen om horecaondernemers te begeleiden op hun reis naar duurzaamheid en zakelijk succes. Hier is wat je kunt verwachten van dit programma:

Inzicht in je Duurzaamheidsniveau: Met behulp van onze geavanceerde scan beoordelen we je huidige duurzaamheidsniveau. Dit biedt een helder startpunt om je duurzame reis te beginnen en te bepalen waar je kunt verbeteren.

Groen Genieten Certificering: De basis van DOK is gericht op het behalen van het gewilde ‘Groen Genieten’-label. We begeleiden je stap voor stap om te voldoen aan de criteria en je onderneming klaar te maken voor deze erkenning.

Individuele Strategie-ontwikkeling: We helpen je bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte duurzaamheidsstrategie die past bij je bedrijf. Deze strategie zal je helpen niet alleen te voldoen aan Groen Genieten, maar ook verder te gaan in je duurzaamheidsreis.

Kennisdeling: Tijdens de DOK-sessies krijg je de kans om kennis en ervaringen te delen met andere horecaondernemers. Dit netwerk biedt waardevolle inzichten en ondersteuning.

Toegang tot Ketenpartners: Tijdens DOK-sessies ontmoet je mogelijk partners in de duurzame voedselketen. Dit biedt kansen voor samenwerkingen en het vereenvoudigen van je duurzame transitie.

Prijs: €600,- voor 3 DOK-sessies

Contact

Heb je vragen over onze programma’s, wil je meer informatie, of ben je klaar om je in te schrijven voor ‘Duurzame Agenda’ of een DOK-sessie? We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Marco Agema
E-mail: marco@marcoagema.nl
Telefoon: 06-51000901

Marten Imelman
E-mail: info@duurzom.nl
Telefoon: 06-81328539

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om met jou aan de slag te gaan en samen te werken aan een duurzame toekomst voor jouw horecaonderneming.