Gezonde tips voor dit thema

Koppel 1 of meerdere Sustainable Development Goals (SDG's) aan dit thema:
  • bivoorbeeld 4 – 9 – 11 – 13 – 17
Bezoek SDG-Nederland

De aanbieders

Hotel Corps de Garde

Binnen Hotel Corps de Garde zijn wij heel bewust met het thema verspillen bezig door met de gasten de vergaderarrangementen op maat samen te stellen om op die manier minimaal over te houden. Mocht er toch wat overblijven dan heeft de gast de mogelijkheid om de overgebleven producten in een duurzame disposable mee te nemen en eventueel elders te nuttigen.

Bezoek Hotel Corps de Garde

Fletcher Familiehotel Paterswolde

Het voorkomen van verspillingen binnen de organisatie Fletcher Familiehotel Paterswolde gebeurt al vele jaren, o.a. door klimaatbeheersing op de hotelkamers, zwembad en sauna. Ook in ons restaurant besteden wij aandacht aan deze waardevolle boodschap. Minder verspillen vertalen wij o.a. in het aanbieden van kleinere porties met de optie om altijd gratis bij te bestellen en zodoende op die manier verspillingen en overconsumptie tegen te gaan. Ook is het mogelijk om overgebleven verse producten mee te nemen. Wij staan open voor suggesties om minder te verspillen binnen ons hotel. Een bestaand platform als good-to-go werkt voor ons niet omdat wij altijd doen aan restverwerking. Vers brood wordt oud brood en daar maken we weer croutons van om maar een voorbeeld te noemen.

Bezoek Fletcher Familiehotel Paterswolde

Mediacafé

Opzoek naar een unieke vergaderplek?

Misschien heb je ons al voorbij zien komen in de 2good2go app. Voedsel weggooien proberen wij tot het minimum te beperken. Onze heerlijk, verse belegde broodjes zijn van bakkerij Haafs gemaakt met meel uit Groningen. Waar wij ook trots op zijn is onze koffie! Gebrand in Groningen en daardoor knettervers. De jongens van het Koffiestation hebben zelf contact met de boeren, zodat zij ook een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Wij zijn gevestigd in de Mediacentrale; ooit de energieleverancier van het Noorden en nu een duurzaam en dynamisch kantorencomplex met energielabel A!

Bezoek Mediacafé

FC Groningen Euroborg Horeca

Doordat wij uitsluiten op reservering zijn geopend weten wij precies hoeveel en wat we moeten inkopen waardoor we zo min mogelijk hoeven weg te gooien. Rekening houdend met de specifieke wensen en behoeftes van onze gasten zorgen wij ervoor dat onze foodwaste zo veel mogelijk wordt gereduceerd.

Bezoek FC Groningen

Uw organisatie hier?

Een korte uitleg hoe uw organisatie aansluit bij dit thema

Aanmelden

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over deze of andere thema’s binnen de Gezonde Bijeenkomsten programma dan zijn wij uiteraard bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur:

Bel Marco Agema: 06-51000901 of Eric Datema 06-52055944.

Een samenwerking van