Meer groenten, minder vlees

Wordt de onbetwiste groente specialist waar de groenteboer jaloers op is!

Maak duidelijk waarom groenten belangrijk zijn, wat voor mooie producten met verfijnde smaken en kleuren tevoorschijn getoverd kunnen worden en uiteraard de koppeling met gezondheid. Aan de hand van een mooie verdeling van een bord aangeven waar de focus ligt, want alleen voor groenten gaan kan een stap/brug te ver zijn, dan is het wel goed om de fases extra te duiden, zodat de gasten begrijpen welke route tegen welke snelheid er gelopen wordt.

Tips voor dit thema

  • SDG-koppeling: 12 – 13 – 14 – 15
  • Laat zien wat belangrijk is en zet dat op de belangrijkste plek op de menukaart.
  • Groenten met het seizoen mee laten draaien.
  • Toch vlees promoten/op de kaart zetten, ga voor een waardevolle koppeling met een biologische variant, hybride of in het totaal minder grammen. Uiteindelijk kan er dan ook nog gekozen worden de prijs daaraan op te trekken/koppelen.
  • Hoe duurzaam zijn de producten voor mens en natuur nu echt? Betrek het onderwijs/wetenschap hierbij om met een krachtig verhaal te komen!

Speciaal voor de aanbieders

Dit thema heeft alles in zich om zich te onderscheiden en wij willen graag organisaties uitdagen om specialist te worden op 1 of meerdere thema’s zodat je als aanbieder je kan onderscheiden van je concurrentie.

Onderstaande aanbieders hebben zich inmiddels al aangemeld en u kunt in het kort lezen waarom zij hebben gekozen voor dit specifieke thema, en hoe dat concreet is terug te vinden op de menukaart of op een andere wijze in hun organisatie.

U kunt via onderstaande knoppen direct naar een aanbieder navigeren en direct een boeking te maken!

Uw organisatie hier?

Een korte uitleg hoe uw organisatie aansluit bij dit thema

Aanmelden

Speciaal voor de partners

Voor de partners is het natuurlijk ook heel interessant om een partner te vinden op het gebied van een thema om zo binnen de eigen organisatie mooie stappen te kunnen zetten met hulp van de concrete resultaten uit het werkveld van aanbieders.

Onderaan deze alinea kunt u de verschillende organisaties vinden die hebben aangegeven zich te willen conformeren met dit thema en verder concreet hebben toegezegd dat ze vanaf heden maximaal zullen boeken bij de gekoppelde aanbieders. Leest u ook vooral de beweegredenen om dit thema te kiezen, want dat maakt het wellicht interessant voor de rest van de voedselketen om zich daarop ook te richten om uiteindelijk mooie duurzame stappen te kunnen zetten tot een maximaal toekomstbestendige voedselketen.

Uw organisatie hier? Sluit u aan als partner!

Een korte uitleg hoe uw organisatie aansluit bij dit thema

Aanmelden

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u toch nog wat meer informatie over deze of andere thema’s binnen de Gezonde Bijeenkomsten programma dan zijn wij uiteraard bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur:

Bel Marco Agema: 06-51000901 of Eric Datema 06-52055944.

Een samenwerking van