Coöperatie de Graanrepubliek

Coöperatie de Graanrepubliek bestaat uit ondernemers zoals boeren, ontwikkelaars en verkopers. De coöperatie is gevestigd in een oude treinremise in Bad-Nieuweschans, welke is gelegen in het noordoosten van de provincie Groningen, strak tegen de Duitse grens aan.

De insteek van coöperatie de Graanrepubliek is om de voedselketen een duurzame en regionale boost te geven. Het moet leiden tot meer biodiversiteit, gezondere producten voor mens en natuur en het laten aansluiten van het onderwijs bij de verschillende uitvoeringstaken zoals productontwikkeling, marketing en verkopen. Daarnaast wil de coöperatie de Graanrepubliek als vliegwiel gaan fungeren om in de directe omgeving een aanzet te geven op het gebied van innovatie, inspiratie en trots.

Mijn rol

Ik ben betrokken bij coöperatie de Graanrepubliek als lid en ben verantwoordelijk voor de afdeling snacks. Naast productontwikkeling, catering en als ambassadeur van de coöperatie reis ik door het land om te zorgen dat het waardevolle verhaal van coöperatie de Graanrepubliek bij de toehoorders positief tussen de oren en in de maag gaat zitten om uiteindelijk op zoveel mogelijk plekken positieve impact achter te laten.

Producten uit mijn koker zijn o.a. bitterballen, verse patat en patat-toppings. Ook verschillende pannenkoekjes en wraps staan her en der op de menukaart waar ik mij mee heb bemoeid.

Naast ontwikkelen van snacks en aanverwante producten ben ik druk in de weer met het vermarkten van de producten via de Inspiratiewagen. Het gaat met de Inspiratiewagen om catering waarbij de aanwezigen enthousiast worden van het verhaal en daar later iets mee oppakken. Of om het in de eigen catering/horeca of in hun winkel te gaan verkopen.

Verbinden en netwerken is voor bovenstaande processen een onmiskenbare activiteit bij het verspreiden van het woord. Via inspiratiesessies, 1 op 1 gesprekken en/of bijeenkomsten in de modus zitten om het verhaal van de Graanrepubliek te vertellen en net als bij de catering de mensen verleiden om aan te sluiten in welke rol dan ook.

Coöperatie de Graanrepubliek

Het brengen van de producten naar de horeca en de Retail is niet mijn directe rol, maar pak ik wel op in de gesprekken die ik heb. Het werkt via natuurlijke processen waarin rollen niet zijn afgebakend maar eerder een overloop hebben. Het gaat binnen de coöperatie over het “samenwerken” zodat er een verdienmodel ontstaat waar alle betrokken organisaties blij van worden.

Zou u meer willen weten over coöperatie de Graanrepubliek of mijn rol, dan ben ik bereikbaar op 06-51000901 of mail marco@marcoagema.nl.