Planet 3P0

In 2014 richtte ik samen met Chris Verdalen een stichting op met de naam NOOD.nu (Nederlands Overkoepelend Orgaan Duurzaamheid). Idee was om een krant uit te brengen en de winst te doneren aan de maatschappij. Alles in de krant moest duurzaamheid ademen. De content, de adverteerders, de goede doelen en natuurlijk de verspreiding.

Hoe dan ook het zou een doorslaand succes, zeker ook omdat de krant op duurzaam papier gedrukt zou worden en vanzelfsprekend een digitale versie opgetuigd diende te worden!

Nu 4 jaar later staat er een degelijke stichting waar Marco is gebleven en nieuwe bestuurders zijn gekomen, met een andere naam (Planet3p0) en andere insteek:

  • Planet3p0 heeft als missie om de stad Groningen 100% duurzaam te maken in het jaar 2025. Via wijkbewoners de stad in een duurzame greep te nemen door samen aan de slag te gaan!

2025 komt rap dichterbij en er moet nog heel veel gebeuren, maar ik ben een positief ingesteld mens die overtuigd is dat de verandering om duurzamer te leven en werken versneld wordt ingepast in ons dagelijks leven! Overtuigd dat wij verslaafd kunnen worden aan het andere denken door ons te focussen op ons gedrag en niet perse in het aanschaffen van allerlei technische snufjes zoals zonnepanelen. Dat helpt vooruit, maar de mens zelf moet veranderen door het gedrag aan te passen aan de tijdsgeest! Essentieel is daarbij dat wij bereid zijn om samen te werken en de vooruitgang met iedereen te vieren!

Ik ben ook overtuigd dat wij weer in staat zullen zijn om socialer te worden en de term betekenisvol overal toe te passen om zo in te zien dat samenwerken de oplossing is voor heel veel problemen die zich nu voordoen in de maatschappij!