City of Planet 3P0 (duurzaamheidscentrum)

Toen ik stopte als eigenaar van Grandtaria Friet van Piet had ik 1 grote droom:

Een duurzaamheidcentrum bouwen!

Heel veel mensen die ik het vertelde over mijn voornemen/droom hadden eerst behoefte aan een uitleg, want een duurzaamheidscentrum was niet iets waar heel veel mensen een goed en helder beeld van hadden.

Een korte uitleg over iets wat toch wel complex is doet de juiste waarde voor het centrum niet veel goeds. Ik bedoel, het centrum is meer dan alleen een verzamelplek voor allerlei duurzame initiatieven! Een plek waar burgers, bedrijven en bestuurders elkaar kunnen treffen en aan de hand van verschillende thema’s met elkaar aan de slag te kunnen gaan. Zowel bottom-up als top-down zal ervoor zorgen dat niemand het gevoel zal krijgen dat ze niet gehoord worden.

Het moet een innovatie en inspiratie plek worden die partijen aantrekt met de nieuwste producten en diensten om zo samen verder te ontwikkelen!

Mijn persoonlijke drijfveer om hier tijd en energie in te stoppen is dat in mijn proces om te verduurzamen het meer dan 10 jaar een zoektocht naar producten en diensten was. En dat proces zou ik heel graag willen versnellen door enerzijds fysiek een plek te bouwen waar iedereen de nieuwste snufjes kunt ervaren en anderzijds via de digitale weg een overzichtelijk/duidelijk geheel te vinden is waar het om delen en versnellen gaat!